Kat de Goede Hoop

wat doen we

Kat De Goede Hoop is een kleinschalig initiatief voor zwerfpoezen.

Dit zijn poezen die buiten hun plan moeten trekken, overgeleverd aan de grillen van mens en natuur en elke dag hun karig kostje bijeen moeten zien te scharrelen.Dit is een bikkelhard bestaan, wat tot veel poezenleed leidt : zieken, zwangere poezen die buiten moeten bevallen, verwilderde en onderkomen kittens, aangereden en gewonde poezen, achtergelaten in leegstaande huizen etc... 

Concreet : we verzorgen ze , steriliseren/castreren, socialiseren, chippen en adverteren ze ter adoptie.

Hiervoor zijn elke dag Hilde en de vrijwilligers operationeel op voederrondes en zijn er verschillende opvanggezinnen elke dag in de weer.

We zijn er dus in eerste instantie voor deze straatlopers, die het meest aangewezen zijn op hulp en vaak al een hele lijdensweg achter de rug hebben.

Wij doen dan ook een oproep aan particulieren met een eigen poes die, om welke reden dan ook niet langer kan blijven, om zoveel mogelijk voor hun huisgenoot een andere oplossing te zoeken, bvb binnen de eigen kring van familie of kennissen.

Wij beschouwen particuliere huispoezen als gezinsleden, waar net zo goed moet voor gezorgd worden als voor elk ander (afhankelijk) lid van het gezin. Laat ook hèn niet in de steek aub! en in uiterste nood kan u ons ook hiervoor contacteren, maar weet dat ons missie in eerste instantie bij de zwerfkatten Gent ligt.