Kat de Goede Hoop

wie zijn we

Kat De Goede Hoop is een sterke Gentse organisatie die opvang biedt voor Gentse gedumpte katten en straatkatten.

Aangezien we een kleine organisatie zijn, beperken we ons echter tot de opvang en ondersteuning van de Gentse zwerfkatten die op ons eigen historisch ontstane voederrondes tevoorschijn komen en leven. 

Andere meldingen kunnen we spijtiggenoeg niet op ingaan. We verwijzen hier graag door naar andere hulporganisaties in eigen stad en daarbuiten.

Kat De Goede Hoop groeide uit een privé-initiatief en is tevens winnaar van de Dierenwelzijnsprijs Gent 2011.

Kat De Goede Hoop heeft een eigen erkenningsnummer als asiel: HK30404363

ons missie

Deze drukke zomer heeft ons doen stilstaan en bezinnen.

Hoogmoed komt voor de val, daarom hebben we bepaalde zaken besloten.

 

We zullen niet meer ingaan op meldingen van particulieren.

Particulieren kunnen ons nog contacteren voor advies en materiële hulp maar voor opvang verwijzen we door naar andere organisaties..

Mensen die vragen hebben voor bemiddeling, ook deze moeten we teleurstellen. We doen dit alleen nog voor onze vaste dierenartsen.

 

WANT :

We willen ons voor de toekomst die ons nog rest (we worden ook al een dagje ouder) met Kat De Goede Hoop volledig focussen op de zwerfkatten op de voederplaatsen die onder ons toezicht zijn.

Onze opvang blijft tot nader bericht bestaan voor onze huidige katten in opvang en de eventuele katten in nood op onze voederplaatsen. Liever klein en fijn, dan groot en ..

wat doen we

Kat De Goede Hoop is een kleinschalig initiatief voor zwerfpoezen.

Dit zijn poezen die buiten hun plan moeten trekken, overgeleverd aan de grillen van mens en natuur en elke dag hun karig kostje bijeen moeten zien te scharrelen.Dit is een bikkelhard bestaan, wat tot veel poezenleed leidt : zieken, zwangere poezen die buiten moeten bevallen, verwilderde en onderkomen kittens, aangereden en gewonde poezen, achtergelaten in leegstaande huizen etc... 

Lees meer...